A2!

Idag hade jag, Anton och Olle två lektioner. En klockan 8-12 som var lära sig pingying och tecken och en lektion 14-16 (oral) . Vi hamnade i samma klass som En turk, en filippin, en kazaktanare, en mexikanska och två amerikaner.

Det började med att lektionen började försent för att hon inte förstod sig på sin dator. Sen presenterade hon sig själv. Hon berättade att hon hade en tolvårig son ifall vi behövde hjälp med kinesiskan......

Katastroflektionen då:
Vi höll på i säkert 2 timmar med att räkna 0-10. När vi hade lärt oss säga siffrorna skulle vi säga massa telefonnummer som hon skrev upp. Allting uprepades om och om igen. Ja skämtar inte, OM och OM igen! Sen lärde vi oss säga "Doushâo qian?" som betyder "hur mycket kostar det" sen skrev hon upp massa tal som vi skulle säga. Detta upprepades återigen OM och OM igen!  Sen sista två timmarna skulle vi lära oss skriva 1,2,3,6,8,10 på kinesiska.. 4,5,9 var för svårt sa hon... (Kan nämna att jag som femåring fick lära mig skriva 1-10 och det är inte alls svårt) Hon verkar tro att vi är retarded eller nåt.... Tillslut tog lektionen äntligen slut och vi tre tänkte mest "vart har vi hamnat!?" Men det väntade ju en lektion.. så vi fick väl hoppas att det blev bättre.

Vi hade ju två timmars lunch så vi passade på att äta på skolmatsalen. Riktigt gott faktiskt ch billigt. Jobbigt att det är så många människor bara.

 Våran "shítáng" (matsal)

Ja, sen började Oral-lektionen. Det var en ung lärare. Hon presenterade sig och sedan fick vi andra presentera oss. Blev förvånad att alla förutom tre hade kinesiska namn. Men det var ingen som kunde säga sitt namn så att hon förstod. Inte jag heller =P

Den här lektionen var helt annorlunda jämfört med den första. Hon pratade i princip bara kinesiska och hon verkade ju inte förstå att ingen av oss förstod någonting. Tempot var mycket, mycket snabbare än den första lektionen - vilket faktiskt vi tyckte va bra. Under den två timmar långa lektionen hade vi en tiominuters rast och då berättade vi för henne att vi faktiskt inte förstod det hon sa och att hon borde ta mer av undervisningen på engelska. Det här är ju faktiskt beginnerklassen. Hon sa att hon skulle det , men tror ni hon gör det? nej!

image50 Pluggis-Anton in action ;)


Jaja, får hoppas att det blir bättre snart. ZàI Jiàn! //Peyshy

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0