Kontroll på universitetet.

Det är en mycket viktig vecka på unversitetet nästa vecka. Kinas svar på skolverket eller skoldepartementet ska hit och kontrollera att allt stämmer på detta universitet (BFSU), alltifrån lektionssalar, lärarnas undervisning, studenternas boende (dock inte utländska studenternas dorm) och själva campus. En av mina lärare sa att dem har "förberett" sig inför just den här veckan sedan innan hon började jobba på BFSU, vilket var 5 år sedan. Fick mig tankeställare där, eftersom hon är 24 i år (?!).

Hur som helst. Båda mina lärare har varit tydliga när det gäller en sak och det är: kom inte försent till lektionerna. Det är så pass viktigt att de t.om har uttryckt det såhär "Don't come late to class and if you know that you are going to be late, don't come at all". Tydligen så kommer dem att låsa dörrarna till skolbyggnaderna efter att lektionerna har börjat (alla börjar exakt samma tider här borta) och dessutom kommer det stå viktiga personer utanför (kanske från skolverket) som kommer ställa en massa frågor om du kommer försent och du måste dessutom ge dem ditt namn. Dem ska tydligen vara läskiga, haha... 

Är inte detta så typiskt Kina?

För under den här veckan har campus verkligen blivit 10 gånger vackrare...och renare. De har planterat blommor överallt, putsat alla fönster, satt igång fontänen och ja, gjort mycket för att det ska bli fint. Jag som trodde det var för att välkomna våren och sommaren, sedan får man reda på detta...suck! 

image85

Ledsen i ögat: idag när vi hade rast under en lektion hörde jag och en klasskamrat hur ett barn grät riktigt högt genom fönstret. Efter flertalet sekunder av gråt gick vi till fönstret för att se vad som hade hänt. Barnet som säkert var i 5-6 årsålder låg på marken och blev slagen med pinnar från en man som säkerligen var hans pappa. Hans byxor vad dessutom nedragna och när han lyckades resa sig upp, stod han där med bar rumpa och verkligen backade ifrån pappan som verkligen gav honom en rejäl utskällning. Vad barnet nu än gjorde mot pappan, så kan det inte ha varit så hemskt att man förtjänar stryk. Fick lite dåligt samvete när vi stod där och kollade, men inget gjorde. Hemskt var det i alla fall.

/Jeannie

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0